nlafenfydeptes
  • 1
  • 2
  • 3

Het is weer zover                                                                                     Antwerpen naar Montevideo januari 2019

Het is 21 januari en koud in Antwerpen, ik ga alvast een dag eerder inschepen want ze verwachten morgen sneeuw en gladheid en ik wil de boot niet missen. Marijke ziet het niet zitten 39+ dagen op zo'n boot de oceaan over zij gaat de warmte opzoeken bij onze zoon in Sydney en vliegt begin maart door naar Buenos Aires waar ik haar in Colonia bij de ferry aankomst ga ophalen. Het klinkt allemaal als een geolied schema. Op dit moment liggen we in de havenstad Vigo in Spanje te laden/lossen. We lopen al weer een paar dagen achter op schema door het weekend, na twee dagen voor anker te hebben gelegen in de baai is het maandag en beginnen de havenwerzaamheden hier weer. Even van boord lekker de benen strekken en een broodje eten na alweer een week op de Grande Francia, van de scheepvaartmij Grimaldi die vaart onder Italiaanse vlag. Het is een gekombineerd Ro-Ro/containerschip. De rollende lading bestaat uit honderden nieuwe auto's, shovels kraanwagens vrachtautos en een paar kleine campers ook die ons is aan boord. 

Het lijkt mij interessant zo'n boottrip, van dichtbij meemaken wat voor leven de bemanning leeft. Het lijkt veel op het onregelmatige vliegleven wat ik jaren achtereen heb gedaan, alles gaat wel veel langzamer minder gestressed. De klok in de officiersmess geeft de plaatselijke tijd aan dit bepaald onze regelmaat het eetschema en slaapschema. De dag vullen we met lang tafelen lezen en elkaar leren kennen. We zijn met 8 passagiers en 30 bemanningsleden, de meesten zijn philippijnen. De officieren zijn deels Italiaans deels Philipijns, 7 man sterk. 

Onze route is lang, Antwerpen langs de europese kust naar het zuiden, Vigo in Spanje dan Lissabon,Cassablanca, Dakar in Senegal. Na de oversteek komen we in Brazilie waar we 4 havens aan doen. Daarna Zarate bij Buenos Aires en uiteindelijk Montevideo in Uruguay de haven waar ik van boord ga.

De camper is na grondig onderhoud weer in nieuwstaat. Mijn hart problemen zijn door een cardioloog hersteld en ook ik voel me herboren.

We kunnen er alle drie na deze onderbreking weer tegen en hebben er zin in!

 

 We varen weer, over 16 uur zijn we in Lissabon tot later!